Välkommen till min sida

Jag avskyr dina åsikter men jag skulle gå i döden för Din rätt att framföra dem

torsdag 15 augusti 2013

Mitt underbara kattliv

 

 
Jag vet inte om det framgått att jag gått från 'kasta sten efter katter' till fanatisk kattälskare. 
Jag har ju blivit så dålig på att blogga.
Katterna, kärleken, Facebook & Instagram har liksom tagit över på nåt smygigt vis.
Just nu är jag hos kärleken nere i Emmaboda Småland och med på semestern tog jag min nya familjemedlem, katten Doris.
Doris har mottagits svalt av kärlekens 2 norska hanskogskatter, men de här 3 katterna är fantastiska att följa.
Bill (längst fram till vä och ålderkatten), Doris (nykomlingen och rookien i gänget) och Nilsson (där bak liggande till höger).
Doris har i 3 v försökt bli vän med Nilsson - Doris-hataren- men han vägrar sova och äta inomhus. Doris närmar sig, smyger sig på honom och är ständigt i hans närhet så fort han anländer. Idag åkte hon på lite stryk (äntligen) men det stoppar inte Doris. Hon reste sig snabbt och satt sedan lugnt med öronen bakåt och studerade honom på avstånd istället och när han försvann bakom ett träd smög hon efter.

När han vänder sig om rullar hon runt på rygg och åmar sig. Då resignerar han och lämnar tomten. Hellre det än att bli vän med DrygDoris. Hon är nog vad vi människor skulle kalla en dryg lillasyster och energisugare  Men kul är det att studera dom. På just den här bilden har Nilsson lagt sig i protest mot att Doris spatserar fram som om hon vore en familjemedlem mellan de två hankatterna, medan Bill (som redan lappat i för henne OCH låtit henne nosa på honom) sakta har accepterat henne bara hon inte äter ur samma matskål. Då blir det ett riv på nosen och en vink som Doris fattar direkt. För andra kattälskare som undrar om de är kastrerade så är svaret ja på samtliga 
Varför Nilsson så envetet vägrar acceptera Doris är ett mysterium men jag hörde att han föredrog hankatter. Kanske vi träffat vår första bögkatt här i livet Doris.
Det var väl på tiden.