Välkommen till min sida

Jag avskyr dina åsikter men jag skulle gå i döden för Din rätt att framföra dem

tisdag 31 juli 2012

Sandviken - jante-A-lagarnas Mecka

Nej men nu vart jag gla igen. Skadeglad faktiskt.

På Facebook finns en sida som heter 'Du vet att du är från Sandviken om', och så kan vem som vill skriva ner berättelser från förr, anekdoter, lägga upp gamla bilder från ett svunnet Sandviken, ja gamla minnen helt enkelt. Det är hur kul som helst att följa olika människor uppleveleser och historier. En kille som verkar vara mycket aktiv med att dela med sig och som heter Omar har nu fått ett s.k 'hatbrev' som vi säger i min bransch.
Från en Anonym såklart.

Det lyder som följer:  ….Du låtsas att du är märkvärdig på något sätt bara för att du vet så mycket. Du ska veta att vi är många som inte tycker om hur mycket du skriver här. Varje gång man kommer hit så är det bara Omar Omar Omar överallt. Gör oss andra en tjänst och sluta nu så vi andra får en changs…..

Jag tycker faktiskt att vi taggar ner nu alla i denna grupp (även du Omar) så att denne Anonym får berätta om sina minnen.

Blow or minds off dude!

Ja vi väntar fortfarande............

Nej jag vart inte glad. Det är tragiskt tycker jag när en stackars ensam liten offerkofta inte ens törs stå för sina åsikter som Anonym, utan gör sig till talesman för en hel missnöjd gruppering av jante-lagare.

Brynäs - Järbo

På Måsberget.

0 - 0

Depression

I dag har jag en allvarlig depression.

Jag skrev upp för bussförarkort på Trafikverket i Gävle.

Maxpoäng: 55

Minimipoäng: 44

Mina poäng: 43

Harakirin var nära hela eftermiddagen. Suicidala teamet hade kunnat få en järbopatient idag. Men jag la mig och sov den dödes sömn. Stentungt och oväckbart med knasiga drömmar. Som t ex att min fd inneboende målade fejkögonfransar på ögonlocken med svart kajalpenna och tyckte att det var skitsnyggt. (jag var mer skeptisk)

Jag ändrade en fråga i sista minuten.

Det va dumt det, för jag ändrade den till fel svar.

Nu är allt grått och svart, livet är utan färg, ingenting är roligt. Inte ens solen på den klarblå himlen är rolig.

Egentligen gör det mig inte så mycket praktiskt sett, för det är ju inte som när man tog vanligt körkort och ÄNTLIGEN skulle få ta bilen utan att ha farsan brevid sig. Och det är ju framförallt inte så att jag planerat ELLER har nån lust ens att rusa rakt in på GDG och krävt att få ut å åka buss en sväng bara för att jag klarat provet. Dessutom får jag ju ledigt från jobbet för att åka in till Gävle och se lite folk och jag behöver inte betala personligen för det heller. But still!

Det här handlar om att jag har misslyckats. Misslyckats med nåt som jag den senaste veckan lagt ner hela min själ i, nämligen körkortfrågorna på datorn. Jag har nött å nött å nött å när jag sitter framför provet så är en bråkdel av de frågor jag övat på med. Helt andra frågeställningar, helt andra situationer och framförallt extremt likartade alternativ. Jag frågad t o m provpresidenten om man fick gå tidigare om man blev klar.....
Om jag säger så här: när 5 min återstod hade jag panik.

Misslyckanden ingår inte i mitt vokabulär och därför blir kraschlandningen ner i verkligheten extra svår och jävligt hård. Varje gång. I stället för att ha lust att provåka bussar hade jag idag mer lust till att sätta alla bussar i brand. Ni vet bokbålet strax inann andra världskriget när judiska böcker sattes ibrand, lite så hade jag lust att jobba med bussarna idag. Eventuella run-away-bussar hade vi kunnat tvångsförflytta till Palestina när överlevar-bussarna räknats in.

Jag vill inte misslyckas, jag hatar att misslyckas, failour is not an option!

Jag vill vinna. Varje gång. Över alla i hela världen. Nej faktiskt helst över mig själv.

Jag tävlade faktiskt mot mig själv idag och min inlärda kunskap.

Jag ägde teoridatorerna på körskolan, men teroidatorn på Trafikverket ägde mig.

Efter provet skulle jag lämna tillbaka lite ljudböcker jag lånat på bibblan, min tanke var att låna Jerker Erikssons Hungerelden, en grymt spännande triologi om Viktoria Bergmans svaghet.

Den var utlånad.

Istället blev det Trött, fet & 50 av Täppas Fogelberg.

















Jag är förvisso inte femtio än, men det smäller väl till över natten ba, så är man middle age oxå!

Peace out från Järbo.

Nu regnar det oxå så jävla typiskt.

måndag 30 juli 2012

Blogger strular

Blogginlägg från mobilen strular. Dom kommer inte in förrän på natten och då har man ju prövat ett par gånger till, så när man kollar av morron efter har man cirkus 3-4 stycken av samma.

Drygt.

I dag har jag solat på min gamla hallandsbränna.

Skönt.

Sonen kom hem från jobbet å frågade om jag solat.
Ja syns det frågade jag?
Svårt att säga du va ju brun redan!

Qué?

Attack, attack, granatattack!

Tro inte för ett ögonblick att jag inte är mentalt och fysiskt förberedd.

Heja mig !

Mätt efter frukost

Då är det lätt att lova sig själv att bli mer hälsosam, äta rätt och motionera mer efter ett nyintaget mål mat.

Men när hungern sätter in runt 12 och till kvällen då kan alla löften fara och flyga bara jag får MAAAAAAAAAAT!!!

Men nu LOVAR jag!

Hör jag det?!

söndag 29 juli 2012

Svartån Katrineberg

En helt okej dag på jobbet som varvades med bussteoriplugg och geografisk kännedom om anstaltsområdet.

En helt okej dag på jobbet.

Även om Svartån låter som en magisk å med näcken sittandes på en sten lite längre bort spelandes på sin fiol. (kanske han vill köpa min)

Eller en å där unga gravida mödrar utan män gick och dränkte sig.

Eller så fiskar man helt enkelt lite fisk där.

lördag 28 juli 2012

Pappamys

Ikväll var jag upp till farsan med lite mat å grejer, så samtidigt som jag gjorde räkningarna så gjorde jag mat åt oss. Hans lägenhet är så jäkla varm att jag va tvungen att klä av mig alla kläder utom underkläderna och leta på en gummisnodd för att sätta upp håret. Annars hade jag svettats ihjäl! Tur karln är blind! Skulle nån annan karl kommit å plingat på ELLER nån karl som försökt bryta sig in så hade dom då inte drabbats av kåtslag det är då ett som är säkert. Kanske man skulle bli ett levande alarmsystem? Istället för att att nån bryter sig in och husägaren börjar skrika, så står jag där halvnaken med händerna i sidorna så inbrottstjuven börjar skrika.
Alarm(L)åsa.2.0 med rätt att knu... jag menar döda förstås.
Ja det tål att tänkas på. Fast å andra sidan spelade jag på Lotto idag. Jag kan i detta nu vara mångmiljonär!
Lite schnyyyyyygt!

En vit folkabusstaxi åkte just förbi

undrar vem den skulle hämta.

undrar vart dom ska.

Den sociala kontrollen är total här.

Eller i varjefall snart, jag har inga svar än.

Längtar efter Anton Modin.

Min nya kille.

Men han är bara en påhittad figur i Anders Jallai's bok Landsförrädaren.

Men jag är kär i båden Anton och boken.

Peace out man.

Eller pissa ute mannen.

Vad fan hände med den stressade storstadsbon?

Jag må vara en 'pensionerad' snabbköpskassörska men kundhatet....ja det finns fortfarande liggande latent lurande långt bak i min tålamodsbank. Idag kröp det fram och visade sitt lortiga tryne.

Scenario: Jag rusar in på ICA Järbo för att återigen handla det jag redan köpt på ICA Ugglebo tidigare under dagen, men glömt på jobbet i kylen. (bara det alltså)

Genom nästan hela butiken hade jag en mamma och en dotter i 30-års åldern (dom är fan värst) som gick långsamt (irriterande) och släpande genom hela butiken för att på ett synnerligen avslappnat och behagligt sätt handla middagsmaten. Dom var såna där semesterfirare. Inte från byn utan från storstan och då menar jag inte Sandviken eller Gävle, utan RIKTIGA storstan. Som sagt släpande var stegen. Dom två och kundvagnen gick i bredd så jag kom liksom aldrig fram och förbi förbi nånstans. Vid en hylla tog dom plötsligt av tvärt till höger och jag suckade lättat - Puh! Vilket folk! - för att genast vid nästa hylla lunka ut precis framför mig. Jag bet mig hårt i läppen så det nästan började att blöda. (nej det gjorde jag inte men jag hade kunnat) sen strosade dom så där sakta ni vet i bredd, lååååångsamt fram mot kassan. Man hinner tänka förtonhundra för- och emottankar som: ska dom ställa sig i kön? nej (glad) jo det ska dom! (arg) nej det ska dom nog inte! (glad) jo dom skulle visst det FAN oxå! (jävligt arg) Morsan börjar lassa upp och precis då kommer dotra på att dom ju såklart har glömt nåt jättelångt bort, säkert längst nere i källarn om den fortfarande hade funnits kvar. Precis när jag ska ta steget fram mot kassan för att lassa upp mina varor kommer jäntjävulen tillbaka och liksom pressar sig emellan kassadisken och min vagn så att det liksom blir tvärstutt och jag får min egen kundvagn i magen. Hårt bit i läppen igen OCH en helig ed om vilka jävla stressade idioter det finns.....

Jag studerar dom på avstånd, typiska storstadsbor, dryga, fula och ja....direkt otrevlig uppsyn faktiskt. Fula kläder hade dom oxå. Som om dom hade hittat nå gamla trasor att sätta på sig i en koffort på vinden i en  gammal sommarstuga i Hålldammen. Allt detta omak för att åka till affärn! Fan vad jag hatar dom.

Dom packar i sina saker och går släntrande ut ur affärn, jag pustar ut, packar mina saker och stressar ut bara för att komma precis bakom dom där två sengångarna som inte besitter ett uns av stress i kroppen OCH som bär den tunga kassen mellan sig sa att alla i precis hela Järbo nu oxå är blockade för en eventuell framfart. Ända ut till parkeringen går dom i sköldpaddsfart och just som jag ska slinka förbi så börjar dom snedda mot den närmast parkerade bilen (så jävla typiskt att dom fick parkering närmast dörrn oxå!) och blockar mig återigen!

Jag hade lust att skrika högt, hade jag haft en skarpladdad pistol i handväskan så hade jag avrättat dom på plats. POFF ba! Sen hade dom kunnat ligga där i sina fula sommarstugekläder och sova som Törnrosa i 200 år. Ja jag hade då fan inte brytt mig.

Epilog: Du kära storstadskund, du må ha semester och vara på landet och ha nollstress i puls, vi infödingar är precis lika stressad som du är en vanlig vardag i storstan, när nån jävla bonning filantrop ställt sig till vänster i rulltrappan och blockar hela jävla storstockholm. Tänk på det du nästa gång. (om det blir nån nästa gång....)

fredag 27 juli 2012

Jag-helt slut

Jag är helt slut.
Skulle försöka lära mig å sommarjobbskollegan det nya sättet att skriva permissioner. Utan några som helst instruktioner eller lathundar.

Det gick int.

Vi fick ringa Gävle och där svarade en underbar liten människa på alla våra frågor och blev vår levande lathund. När jag irriterat klaga över den mediokra informationen och ironiskt frågade om det var Learning by doing igen så svarade hon: ohhhh nej det är Learning by doing wrong!

Fyndigt å kul :)

Däremot är jag mentalt slut. Allt tänkande och grubblande och tålamod med att direkt dela med sig av sin okunskap knäckte mitt huvud.

En positiv energiboost fick jag dock på vägen hem från jobbet när jag stannade till i Ockelbo. Sångfågeln Annica med sin nyblive man å barn satt och åt på stans pizzeria och hon berättade om en tokig granne.

Igenkänningsfaktorn va hög.

När jag kom hem hade sonen klippt gräset.

Gulle dig min gosse.

Till maten pröva jag att dricka ett glas vin å det gick nästan inte.

Då förstår ni min utmattning.

Men jag är en jävel på att skriva permissioner.

onsdag 25 juli 2012

Men va älä nulå?

Vad i hundan är det som blommar nu lå när jag har ett helt fågelbo som piper i bröstkorgen?

Har jag sagt att jag hatar Iphonens autokorrigeringsfunktion?

Nu ska jag å mina döda hudceller gå å sova. Nej inte dom som sitter på kroppen utan dom som trilla av natten till idag. Dom har legat så snällt å väntat hela dagen här i sängen.

Men med ett svep virvlade dom ner bakom sängen. Jag brukar svepa ner såna saker där eftersom man ändå inte ser dom. En å annan snorbuse kan ha hamnat där oxå.

Men det skedde såklart i sömnen......

Peace out där mannen ( och kvinnan )





Skickat från min iPhone

måndag 23 juli 2012

Men va FAN!

Hur fan vore det om ni på centralvakterna runt om i Sverige var lite trevlig och tillmötesgående när man ringer och berättar att era intagtna är i säkert och tryggt förvar hos oss?

Jag blir så jävla förbannad på otrevliga miffon som ska sitta och bete sig en jävla FBI agent när man ringer och gör DOM en tjänst!

Desamma gäller registersupporten på huvudkontoret som just kommit tillbaka från semestern och har SÅ MYCKET ATT GÖRA och alla fel hon måste korrigera!
Men välkommen i klubben biatch!

Dessutom har jag långa skäggstrån på hakan och svettas som en gris!

FAN!

söndag 22 juli 2012

Mitt spanska barn ?

När jag va 17 år reste jag och 2 kompisar till Torremolinos på solsemester. 18 juni 1983. Därnere blev jag galet förälskad i en spanjor vid namn José Gonzales Grau. Jag var helt övertygad om att jag skulle resa tillbaka och vi brevväxlade i 2 år efter min hemkomst. På knagglig skolspanska författade jag ömma kärleksbrev
(herregud undrar vad jag skrev!) och fick lika ömma tillbaka. Ibland ringde jag å min kompis A till Spanien å hade oss, om vi fick nå svar minns jag inte. Vi låste ute hennes kille å sa att vi måste göra en grej.....hur taskigt mot honom som helst men det tänkte vi inte på då.

Anyway....min kompis å jag fantiserade om att han å jag skulle få jättesöta barn. Snacka om att vi tänkte långsiktigt! Å när jag såg dessa söta spanska barn på bussen idag kom jag på att dom nog skulle sett ut som hon här på bilden.

Nog fick jag allt världens gulligaste krulligaste barn, bara det att dom blev blonda. Fadern ingen spanjor men väl en halvfinne från Norrsätra.

Det funkade oxå.

SGS bussen

På bussen hem från Stockholm sitter jag precis ovanför toan och bakre utgångsdörren. Det är både drygt och fascinerande. Nyss skulle en 2 meter lång man knöka in sig för en drill. (jag är säker på att det va en drill för han va inne jättekort) När han satte sig flög dörren upp för han hade för långa ben.
Sånt är riktigt kul.

Nyss nyss gick denna kvinna in för att slå en drill. Påpassligt satt jag å fippla med telefonen så jag skyndade mig att fota hennes intåg.

Synd bara att jag hade blixten aktiverad....

Vad som är drygt är att man inte kan sträcka på benen där jag sitter. Att jag ALLTID glömmer bort det när jag lycksalig ser att denna platsen är ledig.

I övrigt pendlar min ansiktsfärg mellan likblek och svagt grön. Varför får ni lista ut själva. Men kommer det en enda odör upp från denna toalett när dörren öppnas kommer vederbörande att få en pizza quattro stagioni i skallen.

Med extra allt.

Hej då Stockholm

En dag stannar jag för gott.

Norge

Vi glömmer ER aldrig.

Amerika hej

Idag har vi besök av 2 amerikaner.

Dom är här och DJ:ar i Sverige.

Mycket trevliga pojkar men dom hade aldrig sett en osthyvel.

Jag skrattade och tog kort på deras tafatta försök att hyvla ost.

Dj dude from LA

ALPHAKAT

DJ from LA

Jag som tyckte KV va full av förkortningar !

KO

lördag 21 juli 2012

Dancing queens

Själv sitter jag ner och GILFAR runt.

Inga skamliga förslag ännu dock.

Jag återkommer med nasty pictures.

Födelsedagstjejjerna

Dom är nästan lika snygg som mig.

MILF.

ALLTSÅ JAG milfar runt.

Va?

Jaha GILF?

Okej GILF.

Skit i tunnorna

Nu har jag annat att ägna mig åt.

Peace out mannen!

I Stockholm

står de bruna tunnorna inåt väggen så man knappt kan slänga soporna.

Eller så är det bara i Sollentuna.

Hursomhaver så är det irriterande och dumt.

Sluta genast.

I övrigt en fin och härlig dag ute i norra förorten.

25-åringarna förbereder sig

Väsk-väktare i Sollentuna C

känns väl så där.....

Stockholms skärgård

Nästa år ska jag nog tälta på nån av öarna i flera veckor. Det är ju så vackert.

Idag ska jag på 25-års fest. Det blir en ny målgrupp för mina.....'diskussioner'. Men unga människor är så härliga. Om dom inte är i för stora grupper för då blir dom högljudda, skrikiga och skräniga. Skräpar ner gör dom oxå. Men jag kommer att plocka en efter en redan vestibulen. De som verkar mest i gäsen (=fulla)separeras och placeras med de tysta, nyktra å blyga. Det vill säga undertecknad.

Jomen det här ska nog bli kul.

En amerikansk DJ från LA kommer oxå. För honom ska jag berätta att vinyl är SÅ UTE i Sverige så att stå med dubbla uppsättningar med grammofonspelare och vrida skivorna med handflatorna fram och tillbaka, göre han sig icke besväret med.

torsdag 19 juli 2012

Hej hej

Häktet Sollentuna.

Här hade jag kunnat jobba om jag sagt jatack å inte flyttat hem.

Småtjyvar äntrar bussen

När man för en gångs skull har lite värdesaker i väskan nere i bagageutrymmet (25-års/examenspresent) så känns varje stopp hotfullt och osäkert.

ALLA som ska kliva på bussen känns som potentiella småtjyvar som i ett obevakat ögonblick slinker ner i min resväska med sina alltför långa fingrar och genast hittar presenten som ligger inlindad i trosor och bh:ar. (bästa gömstället tyckte sonen när han hade fyllt 10 år och fått flera tusen i födelsedagspresent....i min tros, strump & bh låda trodde han att INGEN skulle vilja sticka ner handen)

Titta på dom ba.

Har väl aldrig gjort ett hederligt nå i hela sitt liv nån av dom!

Men till Stockholm ska dom.

Usch.

Halli hallå världen

Idag ska jag åka på weekendtrip till Stockholm, ÄNTLIGEN komma ut ur byhåla en stund igen.

Kusinbarnet fyller 25 år och eftersom jag oxå är en av de unga i släkten så blev jag ju självklart inbjuden.

Värre vare för syrran som är alldeles för gammal för dylika upptåg nu när hon börjat bli lite till åren kommen.
(Eller så skulle hon helt enkelt åka till Mexico med familjen och inte hade tid)

På fredag ska vi åka ut till Sandhamn och kolla in partylivet ute i Skärgården.

Det ska bli intressant att se på nära håll vart man brukar lägga spyan på väg in i mälarinloppet, när man varit och dansat mazurka på Ålandsbåten.

Den brukar komma nån timme före frukost.

Då ska jag skryta.
(Det är coolt att va full än va?)

Sen ska vi väl peka och skratta åt alla turister.

Speciellt dom från andra länder.
(Åkesson sa på TV att man fick det, semesterbonus tror jag han kallade det. Avdragsgillt)

Ja men peace out då mannen.

Vi hörs å störs.
(Kliché som jag vanligtvis hatar)

onsdag 18 juli 2012

Så här trött blir Prinsen

efter våra promenader.

Idag hade vi vårt första 'gräl'.

Eller jag gräla, Prinsen blängde.

Det slutade med att han la sig i hallen med ändan mot köket, varpå han blängde bakåt åt mig med mörka sorgsna ögon emellanåt.

Han höll på stod i vägen å tiggde när jag skulle göra lunch.

'Gå å lägg dig' är ingen uppmaning som Prinsen gillar.

Som plåster på såren fick han slicka min tallrik efter lunchen.

En hund är specialist på att få en att känna att man gjort fel, trots att man vet att man gjort rätt.

tisdag 17 juli 2012

Varför åka till ...,

Toscana
Rehnlandet
Champagne
Bordeaux
La Rioja

När du kan åka till Gustavsäng utanför Storvik.

Yaaaajj liksom.

Djungelgeorge å jag

är på Gustavsäng i Storvik

Utstirrade

blev vi Prinsen och jag på vår promenad.

Kalvarna blev så ställd när dom såg fyrtornet och släpvagnen komma knatande att dom t o m sluta tugga höet i käften. (klicka på bilden å kolla in den bruna till höger)

Vi tyckte i alla fall att dom var gulliga.
Vad dom tyckte vet jag inte riktigt.

Hektisk förmiddag

Gick med far till äldreomsorgens dagterapi och fick efter många om och men lämna honom där. Det kändes lite som inskolning på dagis när barna va små. Gamlingarna är precis lika roliga som små barn oxå.

När jag presenterat pappa för Ola som jobbar där hörde en äldre man att det var herr Jerner som va på ingång. Han sa: nämen va det du Allan varpå han vände sig mot mig och sa högt ' ja dom blir ju så olik sig när dom blir gamla'.
Full i skratt tänkte jag att farsan nog kunnat säga detsamma om han inte varit stenblind.

När jag så fick lämna farsgubben var det dags för uppdrag nummer 2.
Hundpromenad.
Prinsen bajsa bara 2 gånger på vår promenad runt Sjöas. Det får man se som nåt sorts minirekord. Sista gången var nog rent revirbajseri för han fick klämma bra och sen sprätte han med bakbenen. Han gör inte det så ofta.

Ifall nån undra.

Äldreomsorgens dagterapi

I morrn ska jag gå med min gamle far på dagterapi.

Mitt påhitt.

Jag har frågat honom i flera år men han har hårdnackat vägrat. Nu först sa han äntligen ja.

I lördags frågade jag om vi skulle gå dit på måndag då? Men se nähejdu det gick inte för då kommer städpatrullen.
Okej tisdag då? Jo det skulle kunna gå.

Ikväll ringde jag för att konfirmera vår tidigare överenskommelse å då lät han skeptisk - jasså tycker du det sa han då, men jag sa att vi kan väl gå en gång så får vi se..... jo så kunde vi väl göra då.

Han är rädd att det bara är gammalt gaggigt folk där som han inte har nåt utbyte av.

För pappa själv är ju bara 90 år.

Och helblind.

Ja se karlar dom är sig lik om dom är 3 eller 103 !

Dåligt desperat

Nu bjuder jag in okända kvinnor och män för ett parti rumble i min privata sfär !

Men va fan alla är ju så SEEEEEEEEG!

måndag 16 juli 2012

Min dag i Mindfulness

Jag sitter i solen och känner hur den bränner och jag blir lugn och harmonisk inombords.
Jag tänker att detta är en utmärkt stund för kontmeplation, sinnesfrid och en introvert meditation.
Jag är här och jag är nu.
Mindfulness, jag inser plötsligt innebörden av detta (för mig) något flummiga ord.
Detta är MINDFULNESS.
När MINDet är FULlt av NESS.
Av goda, härliga, livsbejakande tankar.
Jag känner hur hjärtat slår långsammare, hur en inre frid sprider sig i hela kroppen och tänker detta är meningen med livet.
Detta är livet.
Plötsligt bryts tystnaden av ett kraftigt getingsurr...BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ runt skallen.
Nånting fladdrar till längs låret, en geting?
Jag spritter till, jag viftar, jag kväver ett skrik för att inte skrämma gatans barn, hjärtat pumpar på maxfart, blodet rusar runt i ådrorna, var är hotet? var finns skyddet? räddningen undan detta bestialiska getingmonster?
FINNS DET INGEN SOM KAN HJÄLPA MIG??!
Jag inser att getingen är long gone och jag återtar position mindfulness.
Men hjärnan vill inte tänka kontemplation och avslappning längre.
Den vill tänka på armador av getingar på frammarsch mot mina oskyddade (OCH oförsäkrade) lår.
Gåendes baklänges på frambenen med bakbenen i luften och gadden ute och stickklar mot intent ont anande solbadare som bara vill få en smula avkoppling.
I stället för ett MIND FULlt av NESS, har jag ett MIND FULlt av LÖSS.
Å där gick solfan i moln oxå.
Är det konstigt att folk får problem.

lördag 14 juli 2012

Min yngste son

fyller år idag.

Samma dag som Kronprinsessan.

När jag låg på BB för 19 år sen fick jag blommor från alla fastrar å farbröder som grattade till Kronprinsen.

Kronprinsen är både Djurgårdare och Halmstads BK fan.

Vette fan hur det gick till.

Men man kan väl i allafall konstatera att fader å modersarvet inte alls slagit till här !

Men han är ett älskat barn ändå.

fredag 13 juli 2012

Jamen jippi

Kul å se att man tog fel skor när man ska in till Sandviken å handla!

Men jag spänner ögonbrynen försöker se halvt bestämd, förvirrad och arg ut precis som hemmabyggare brukar se ut.

Alternativt snickare.

Sen går jag med sträckt nacke och spanar å spejar alltsom jag letar efter XL Bygg eller Beijmar å allt va dom nu heter.

Varning för bröd

Eller snarare varning för smaklöst och meningslöst bröd.

Bageriet tyckte själva att det var så betydelselöst att ingen kom på nåt bra namn till det.

Sen kom tydligen nåt snille på att man kan döpa det till det de inte innehåller.

Dvs frön.

Voila ! Jag ger ER fröfria !!!!

En garanterat innehållslös upplevelse !

onsdag 11 juli 2012

Låt-sökar-appen

Jag har en app i telefonen som heter Soundhound.

Man öppnar appen och håller den mot ljudkällan - oftast en högtalare - och vips berättar appen vilken melodi som spelas på radion.

I dag beslutade jag mig för att testa appen ala de luxe.

Jag sjöng rakt in i appen och jag trodde det skulle stå Amazing Grace och sångare okänd.

Men döm om min förvåning när appen trodde att det möjligtvis kunde vara Aretha Franklin.

Hon skulle antagligen vänt sig i sin grav om hon varit död med den vetskapen, men nu är hon ju inte död. Så då blir det kanske bara lite kli på ryggen.

Med bara sånt här kaffe hemma...

...kan det lika gärna börja snöa oxå !

tisdag 10 juli 2012

Sammanfattning av en knasig dag

Jag ser komikerna Thomas P på Halmstad City Airport.

Jag skriver en statusuppdatering på FB samt ett blogginlägg om honom och ett eventuellt inträde i 10 000 metersklubben via mig.

När jag kommit hem till Järbo ringer en angelägen violinist och frågar på min Blocketannonserade fiol.

Han kommer förbi på sin väg mot Stockholm.

Han vrider å vänder och spelar på fiolen så till och med Horgadjävulen skulle blitt avundsjuk.

Han åker utan att köpa fiolen då han tycker den var för dyr. (Han visste inte hur man prutade och jag tyckte inte det va mitt jobb att lära honom)

På Allsången ikväll på TV'n var nordens största violinister inbjudna för att spela fiol så att Horgadjävulen återigen skulle blitt avundsjuk till vanvett den här gången om han hört dom.

I slutet på programmet uppträder Diggiloo gänget som skall ut på turne i sommar och vem är inte med där om inte komikern Thomas P.

Cirkeln blev liksom sluten.

Dagen inleddes och avslutades med komikern Thomas Å, i mitten uppstod en galet crescendo av violoinster som inte ville lämna mig ifred varken i verkliga livet eller genom TV rutan.

Hur ska jag tolka det?

1) jag skulle ha stannat i Halland en vecka till?
2) jag kommer snart att träffa en själafrände som visar sig vara komiker OCH violinist? (=omöjligt)
3) inget samband alls, bara ett bias i vår Herres hage där han hade en dålig dag eller var bakis efter för hårt festande med Allah, Mohammed och Jesus?

Jag tror på det sista alterantivet. Men ifall att köper jag en TRISS lott i morrn.

Just nu i mitt hem

sitter en galen fiolspelare och provspelar min blocketsäljar-fiol!

Han har väl spelat 10 låtar minst, haft av en fiolsträng (vilket han inte tyckte var hans fel) och kan inte bestämma sig. Strängskruvarna sitter fel sa han oxå.

Det får du lasta fioltillverkaren dristade jag mig till att säga.

Hoppla nu händer det grejjer....

Nu ska han ut å hämta en EGEN stråke, han har redan spelat den mot en app i sin IPhone.

Den här killen lämnar ingenting åt el slumpo.

Jo förresten han brukar spela i Bingsjö.

Jag hann inte dit i år då jag ju var på semester i Halland.

Så jag kan väl säga så här för att sammanfatta det hela: åk inte till Bingsjö, låt Bingsjö komme hem till dig!

Nån längre fram....

....sitter å skramlar med massa småmynt!

Om den fan inte kliver av snar kommer nån stackars liten sate vara helt jävla utan småmynt ett tag framöver.

Alternativt ha 10 amputerade fingrar oxå där de kommar att ligga på samma ställe som de konfiskerade småmynten!!!!!!!

Syrran hade rätt!

Propellrarna satt ju på vingarna! Men dom va lite större än Karlsson på takets kepspropeller.

Med på flyget var komikern Thomas Pettersson. Han hade en sportbag som det stod HBK och ICA på. Det gillar svågern, brorsan å jag. Svågern för att han är hallänning, brorsan för att han bor i Brasilien och inte är vid sina sinnen och jag för att det stod ICA.

Jag frågade Pettersson strax innan vi borda om han var intresserad av att bli medlem i 10 000 meters klubben men då såg han mest skitnödig ut. Men jag lugnade honom och sa: vi kan pissa bara oxå ?

Vägen ut

Eller vägen hem.

Känns inge kul att åka hem.

Lite nervös är jag oxå, speciellt efter att syrran berättat att det är små plan med propellrar på vingarna.

Jag ser framför mig hur flygplanskroppen lyfts upp av små propellrar ala Karlsson på taket och att vi ska ha en osannolik tur om vi lyckas ta oss till Arlanda. Speciellt som Småland utvecklats till Dödens triangel. Hoppas vi flyger högt över Småland.

måndag 9 juli 2012

Ginstleden Halland

På min cykeltur idag åkte jag på denna leden, det va tänkt som ett sista motionspass och solning av den tidigare blekfeta kroppshyddan. Synd bara att det blåste upp till halvstorm å drivis i stället.

Se bara vilka fina glas

Cykeltur

Idag är jag ute på cykeltur.

Det blev Steninge igen. Som flugan dras till skit, dras jag till glasblåsaren i Steninge. Dock enbart pga hans vackra handgjorda dricksglas inget annat. Jag tänkte jag skulle köpa en present till sönerna men nu har glasblåsaren stängt.

Det va väl synd nu när jag va giftas...,jag menar förstås det engelska uttrycket för presenter, gift-ass-sugen.

söndag 8 juli 2012

Strandendag

Idag blev det strålande sol och inga måsten så gick vi ner på stranden.

Det känns lyxigt att kunna sträcka på benen, blunda och läsa precis när jag känner för det. Inga små huvuden jag måste kolla så att dom är ovanför vattenytan.

Hjälp

Råkade hamna framför Blondinbella visar 'sin stad' Nice här på kvällskvisten.

Jag har hört många argument om att hon är en sådan fin förebild för unga tjejer då hon som framgångsrik bloggerska tagit steget till författare, hur man bli sin egen lyckas smed, entreprenör och berömd trots att hon inte är perfekt och trådsmal.

Men då ska hon tamigtusan inte få göra en egen show där hon improviserat får öppnar käften och skämma ut både sig och den kvinnliga släktet genom spåninga statements som ' av alla grejer jag gjort här efter strandpromenaden så är nog det här det svåraste (inlinesåkning). Pussas däremot .... det är nåt jag kan... tihii...

Sidekicken i programmet?! Varför va hon ens med? Hon sa ju ingenting !

Jag har verkligen försökt förstå Blondinbella, t o m följt henne på Twitter men det gick inte!